Microset

Microset

Komplet za plinsko analizo arterijske krvi

Namen uporabe:

MICROSET je komplet za odvzem vzorcev arterijske krvi, namenjenih za določitev kislinsko-bazičnega ravnotežja in določitvi koncentracije nekaterih pomembnejših elektrolitov in metabolitov. Oblikovan je tako, da zagotavlja enostaven odvzem vzorcev.

Opis izdelka:

MICROSET je sestavljen iz plastičnega telesa, končnika in kratkostičnika. Znotraj telesa sta vgrajeni dve plastični kapilarni cevki oz. kapilari, ki sta na zgornji strani povezani s kratkostičnikom. Kapilari sta na notranji steni prevlečeni s tankim slojem liofiliziranega litijevega heparina (50 I.U./ml), ki preprečuje strjevanje krvi. Stabilnost vzorca je zato še boljša. Vzorec se ne razredči, ker je uporabljen heparin v trdni obliki. Plastični material, iz katerega so izdelane kapilare, povečuje učinkovitost antikoagulanta, zmanjšuje ločevanje eritrocitov iz plazme in onemogoča razlitje vzorca zaradi loma kapilar.

MICROSET komplet ima priložene tudi igle (proizvajalca Terumo), zelen pokrovček, ki preprečuje izmenjavo plinov med shranjevanjem vzorca in filter za lovljenje strdkov. Filter namestimo na MICROSET pred izvedbo analize, s čimer potencialnim strdkom v vzorcu preprečimo prehod v analizator.

Uporaba brizge ali vakuumske epruvete ni potrebna, zato ne prihaja do aspiracije vzorca in pojava mehurčkov. Potrebna je le minimalna količina vzorca (samo 220 μl).

Na plastičnem telesu je prostor za identifikacijsko nalepko (podatki o pacientu) oz. za pisanje z vodoodpornim pisalom.

Postopek odvzema je za zdravnika preprost in za pacienta neboleč.

Komplet vsebuje:

  • 100 x MICROSET
  • 100 x filter za lovljenje strdkov
  • 100 x zelen pokrovček
  • 100 x igla 26G×23
  • navodilo za uporabo

Informacije za naročanje izdelka

Kat. št. Opis Škatla
7.01.1.5 MICROSET komplet z iglo in s filtrom (nesterilen) 100 kos